بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی

زمان جاری : سه شنبه 30 مرداد 1397 - 11:53 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم



تعداد بازدید 329
نویسنده پیام
admin آفلاین


ارسال‌ ها354
عضویت24 /9 /1391
سن: 35
شناسه یاهو
تشکرها23
تشکر شده378
بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی
1)تخم‌مرغ‌ها در نوربینی شفاف می‌باشند درون تخم‌مرغ‌های شکسته نقطه سفیدرنگ بدون خون و غیر بارور مشاهده می‌گردد.


علل:
۱-خروس غیر بالغ
۲-خروس با اسپرم غیر طبیعی
۳-کم بودن تعداد خروس‌ها
۴-شرایط بد آب و هوائی
۵-گله پیر
۶-بیماری گله مرغ مادر مربوطه
۷-کمبودهای تغذیه
۸-مشکلات حرکتی خروس‌های نژاد سنگین
۹-استفاده از داروها و مواد شیمیایی خاص
۱۰-انگل‌ها
۱۱-بستر ناکافی
۱۲-نورناکافی
۱۳- کاهش دفعات جفتگیری که عموماً در بسیاری از حالات ذکر شده مشاهده می‌گردد.


2)تخم‌مرغ‌ها در نوربینی شفاف درون تخم‌مرغ‌های شکسته شده دیسک رشد یافته و بلاستودرم جنین بدون خون و بارور مشاهده می‌گردد.


علل:
۱-انبارکردن طولانی تخم مرغ‌ها
۲-شرایط نامناسب حرارت و رطوبت مکان نگهداری
۳-دود دادن* نامناسب
۴-شوک‌های حرارتی و آسیب دیدن تخم‌مرغ‌ها در رابطه با این شوک‌ها در حمل و نقل.
۵-مهار تنفس تخم‌مرغ‌ها
۶-دمای بالا در اوایل انکوباسیون
۷-گله‌های خیلی جوان – خیلی پیر
۸-بیماری‌های گله مرغ مادر
۹-داروها
۱۰-جمع آوری نامرتب تخم‌مرغ


3)تخم‌مرغ در نوربینی شفاف درون تخم‌مرغ‌های شکسته شده حلقه خونی یا جنین کوچک که قبل از سه روزگی مرده‌اند نشان می‌دهد:


علل:

۱-انبار کردن تخم‌مرغ به مدت طولانی تحت شرایط دمای نامناسب
۲-دود دادن نامناسب یا انجام آن در بین روزهای ۶-۱۲ انکوباسیون*
۳-دمای بالا در مراحل اولیه انکوباسیون
۴-دمای پایین در مراحل اولیه انکوباسیون
۵-صدمه دیدن تخم‌مرغ‌ها در حمل و نقل
۶-بیماری‌های گله مادر
۷-گله پیر
۸-اتفاقات در رشد و نمو جنینی
۹-کمبودهای شدید تغذیه‌ای مثل بیوتین – ویتامین A – ویتامین E
۱۰-داروها
۱۱-آلودگی
۱۲-رشد و نمو ناکافی


4)مشاهده جنین مرده در روز ۶-۳ روزگی در انکوباسیون


علل:
۱-موارد ذکر شده در شماره ۳
۲-کمبود تهویه – افزایش co2
۳-چرخش نامناسب بیشتر از یک یا کمتر از شش ساعت.


5)مشاهده جنین مرده در ۱۷-۷ روزگی در انکوباسیون
جنین‌ها دارای منقار – ناخن پر می‌باشند.


علل:

۱-دما – رطوبت – تهویه و چرخش نامناسب
۲-آلودگی
۳-کمبودهای تغذیه‌های مثل بیوتین – ریبوفلاوین – پیردوکیسن و …
۴- ژن‌های کشنده


6)مشاهده جنین مرده در ۱۸ روزگی در انکوباسیون


علل:
۱-دما – رطوبت – چرخش و تهویه نامناسب در ستروهچر.
۲-آلودگی به ویژه ناشی از کپک‌ها و قارچ‌ها.
۳-دود دادن خیلی شدید یا خیلی طولانی.
۴-خنک شدن بیش از اندازه تخم‌مرغ‌ها در حمل و نقل و یا طولانی شدن زمان حمل و نقل
۵-شکستن پوسته‌ها قبل از ست کردن – زمان انکوباسیون – زمان ترانسفر.
۶-کمبودهای تغذیه‌ای.
۷-موقعیت قرارگیری نامناسب جنین.
۸-اتفاقات رشد و نمو جنین (نارسائی در تبدیل تنفس از کیسه زرده به تنفس ریوی و گردش خون جنینی)
۹-توارث – ژن‌های کشنده و ناهنجاری‌های کروموزومی.
۱۰-دوقلوئی (دو زرده)
۱۱-هچر به مدت زیادی بازمانده باشد.
۱۲-کیفیت پایین پوسته‌ها.
۱۳-بیماری‌های گله‌ها در.





عیب‌یابی – مشکلات اختصاصی


مشکلات اختصاصی
الف) نشانه: تخم مرغ‌های نوک نزده: شامل جنین کامل
کیسه زرده بزرگ


علل:
۱- چرخش ناکافی
۲- رطوبت خیلی بالا در ستر.
۳- دمای خیلی پایین در ستر.
۴- دمای خیلی بالا در هچر.
۵- سرد شدن تخم مرغ‌ها در زمان ترانسفر.
۶- تهویه ناکافی.
۷- بیماری‌های گله مادر.
۸- انبار کردن طولانی تخم‌مرغ‌ها
۹- کمبودهای تغذیه‌ای.


ب) تخم‌مرغ‌های نوک زده جنین کامل داخل پوسته مرده است.


علل:
۱)رطوبت و دمای پایین و مدت طولانی در هچر.
۲)رطوبت پایین در زمان هچ
۳)دمای بالا در زمان هچ .
۴)تهویه ضعیف
۵)چرخش ناکافی در ۱۲ روز اول
۶)صدمه دیدن در حین انتقال
۷)نگهداری طولانی


ج) تخم‌مرغ‌ها به صورت ناقص نوک زده جنین مرده یا زنده


علل:
۱-موارد فوق در بند ب
۲-دود دادن بیش از حد در زمان هچ
۳-چیدن تخم‌ها به صورت وارونه


د) هچ زودتر از موعد جوجه‌های لاغر و پر سرو صدا.


علل:
۱)تخم‌مرغ‌های کوچک
۲)تفاوت بین نژادها
۳)دمای بالای ستر.
۴)رطوبت پایین ستر.


و) خروج دیر هنگام جوجه.


علل:
۱)تخم‌مرغ‌های بزرگ
۲)گله‌های مادر پیر
۳)نگهداری طولانی مدت تخم‌مرغ‌ها
۴)دمای پایین ستر
۵)رطوبت بسیار بالای ستر
۶)جنین ضعیف


ه) هچ کند و طولانی


علل:
۱)چیدن همزمان تخم‌مرغ‌های کهنه و نو موجود در انبار.

۲)چیدن تخم‌مرغ‌های گله‌های جوان و پیر به صورت مخلوط.

۳)مخلوط کردن تخم‌مرغ‌های ریز و درشت.

۴)حمل و نقل نادرست تخم‌مرغ‌ها.

۵)وجود نقاط سرد و گرم در ماشین‌ها.

۶)دمای خیلی بالا و خیلی پایین ستر و هچر.

۷)سیستم تهویه ناکافی سالن.


ی) جوجه‌های چسبیده و آغشته به سفیده


علل:
۱)دمای پایین‌ ستر.

۲)رطوبت بالای ستر.

۳)چرخش نادرست.

۴)تخم‌مرغ کهنه.

۵)تخم‌مرغ بسیار بزرگ.


و) قطعات پوسته چسبیده به پرها

علل:
۱-رطوبت بسیار پایین در انبار تخم مرغ – ستر و هچر.
۲-چرخش نادرست
۳-تخم‌مرغ‌های ترک دار و با کیفیت پایین پوسته.


ر) هچ نابالغ ناف باز و خونی

علت: بالا بودن زیاد دما در ستر و هچر


ز) جوجه‌های کوچک


علل:
۱-تخم‌مرغ‌های کوچک
۲-رطوبت پایین در انبار نگهداری تخم‌مرغ‌ها.
۳-ارتفاع بالاتر از ۱۵۰۰ متر.


ک) ناف بسته نشده پرهای ریز و خشک


علل:

۱-نوسانات شدید دما در ستر.
۲-دمای پایین در هچر
۳-رطوبت بسیار بالا در هچر یا عدم پایین آمدن رطوبت در پایان دوره هچ.
۴-تغذیه ناکافی گله‌مادری.


گ) ناف بسته نشده مرطوب و بد بو جوجه شل- بزرگ با بدن نرم


علل:
۱-التهاب ناف – آلودگی ناف توسط سینی های کثیف – ماشین‌ها یا هچرهای غیر بهداشتی و گازدادن ناکافی تخم‌مرغ.
۲-دمای پایین‌ ستر.
۳-رطوبت بالای ستر و هچر
۴-تهویه ناکافی


ناهنجاری‌ها


علل:
۱-تکان دادن شدید تخم‌مرغ‌ها در حمل – حمل به صورت وارونه.

۲-انبارکردن ناصحیح تخم‌مرغ‌ها.

۳-کمبودهای تغذیه‌ای.

۴-چرخش ناکافی.

۵-چیدن ناصحیح تخم‌مرغ‌ها به صورت وارونه.

۶-بیماری‌های گله مادر.

۷-تهویه ناکافی.


پنجه‌های کج پاهای فاصله‌دار


علل:
۱-دمای بالا و پایین ستر.
۲-تغذیه ناکافی.
۳-سینی‌های با کف صیقلی در هچری.


بدن لاغر و اندام کوتاه


علل:
۱-کمبودهای تغذیه‌ای به خصوص ریبوفلاوین.
۲-مایکوتوکسین‌ها
۳-دمای بالا ستر در طول روزهای ۱۲-۱


چشم‌های بسته چسبیدگی پلک به چشم‌ها


علل:

۱-دمای بالاتر هچر.
۲-رطوبت پایین در هچر.
۳-جمع‌آوری ناکافی پرزها در هچری.
۴-ماندن جوجه‌ها به مدت طولانی در هچر.
۵-جابجایی شدید هوا در هچر.


انفجاری‌ها


علل:
۱-تخم‌مرغ‌های کثیف – تله تخم‌گذاری کثیف.
۲-تخم مرغ‌های بستر.
۳-گرد و غبار از اشیانه مادر – کولر – حمل و نقل.
۴-تجمع آب روی تخم مرغ‌ها (تعریق)
۵-پاشیدن – نم زدن یا اسپری کردن آب روی تخم مرغ‌ها
۶-آلودگی ناشی از تخم‌مرغ‌های انفجاری قبلی.
۷-آلودگی ناشی از حمل و نقل توسط دست‌های کثیف و وسایل آلوده.
۸-سینی‌های آلوده ستر.


جنین کوتوله رشد ناکافی در جوجه‌ها


علل:

۱-آلودگی تخم‌مرغ.
۲-آلودگی هچری به خصوص در حین هچ.
۳-کمبودهای تغذیه‌های
۴-بیماری‌های گله مادر.
۵-توارث.


جوجه‌های فاقد چشم


علل:
۱-دمای بالای ستر در روزهای ۱ تا ۶
۲-اکسیژن پایین ستر در روزهای ۱ تا ۶


مغز بیرون زده

علل:
۱-دمای بالای ستر در روزهای ۱ تا۳
۲-اکسیژن پایین ستر در روزهای ۱ تا ۳


زانوی قرمز در جوجه‌های هچ شده یا جوجه‌های نوک زده



علل:
۱-فشار طولانی روی پوسته در حین نوک زدن یا هچ شدن.

۲-وجود پوسته‌های ضخیم.

۳-رطوبت بالای ستر، دمای پایین ستر.

۴-کمبودهای ویتامین.


نوک کوتاه عدم وجود نوک ناهنجاری‌های صورت


علل:
۱-دمای بالای ستر در روزهای ۱ تا ۵ ۲-توارث ۳-کمبودهای تغذیه‌ای به خصوص نیاسین


بیرون زدگی احشاء


علل:۱-دمای بسیار بالا در ستر. ۲-توارث.



خونریزی

علل:
۱-پوست قرمز – دمای بالای ستر و هچر.

۲-خونریزی در کیسه جنینی – حمل و نقل شدید و خشن.

۳-کمبودهای تغذیه‌ای.


سرهای باد کرده و پشت گردن ورم کرده


علت:
کمبود ویتامین ها؛ ویتامین E یا گروه B

__________________________________________________

* دوددادن: عملیات اتاق گاز در دوره هچ که معمولا یا با سوزاندن آجر گوگرد یا اصطلاحا با گاز فرمالین(مخلوط 40سی سی محلول فرمالین با 20 گرم پرمنگنات دوپتاس) انجام می گیرد.

* انکوباسیون: دوره ستر و هچر (بطور مثال:دوره انکوباسیون مرغ 21 روز شامل 18 روز ستر و 3 روز هچر میباشد)


















منبع: www.idj.ir




پنجشنبه 20 شهریور 1393 - 11:58
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 1 کاربر از admin به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: dorsa &







برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :