استرس گرمایی در جوجه های گوشتی

انواع دستگاههاي جوجه كشي
پرورش جوجه گوشتي
مرغداري و پرورش طيور
ستر و هچر
پرورش انواع پرندگان

استرس گرمایی در جوجه های گوشتی

نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 14:3

  • نظرات()

  • درجه حرارت  بدن طیور41˚c برابر با 106˚f می باشد . اگر پرند گان به هر دلیلی بین حرارت تولیدی بدن وحرارت ازدست رفته بدن نتوانند تعادل ایجاد کنند و گرمای تولیدی بیشتراز گرمای از دست رفته باشد دچار استرس گرمایی می شوند .

    درفصل تابستان با افزایش درجه حرارت  سالن شرایط زیر اتفاق می افتد  :

    - کاهش تولید

    - افزایش تلفات

    - له له زدن (Panting)

    دمای ایده ال برای طیور 20 – 25 ˚c می باشد و دمای بالا تراز 32درجه باعث اثرات سوءگرما یا Thermal stress خواهد شد .


    تنشحرارتی و نگهداری درجه حرارت بدن : درجه حرارت بدن مرغهای اهلی در محدوده

    نسبتاً دقیقی نگهداری می شود که بصورت حد بالاو حد پائین ریتم شبانه روزیدرجه حرارت

    عمق بدن منعکس می گردد . درجوجه هایی که به خوبی تغذیه شدهباشند ، حد بالا 41.5 و

    حد پائین 40.5 می باشد . محیط گرم یا افزایش فعالیتباعث افزایش درجه حرارت بدن به بالا

    تر ازحد قابل قبول و محیط بسیار سردباعث خروج گرما از بدن و درنهایت در هر دو مورد

    منجر به تلفات می شود . واکنش طیور در برابر حرارت : ناحیه آسایش حرارتی : دراین

    ناحیه طیور بدوناینکه نیاز به تغیر درمصرف خوراک ویا فعالیت متابولیکی خاصی داشته

    باشنددرجه حرارت بدن خود را ثابت نگه می دارند . ناحیه آسایش برای لاین هایمختلف بین

    18.3-23.9˚C می باشد . با کاهش درجه حرارت دراین ناحیه تحریکگیرنده های پوستی

    را در پی داشته کهاین تحریک به هیپوتالاموس رفته که تنگشدن دیواره رگها وکاهش گردش

    خون برای جلوگیری از اتلاف حرارت می گردد درنتیجه ثابت ماندن دمای بدن را در پی

    خواهد داشت . با افزایش درجه حرارتدراین ناحیه باعث منبسط شدن پوست که این عمل

    خود باعث افزایش شدت گردش خون(جابجایی، تشعشع، تماس) و افزایش اتلاف حرارت شده

    در نتیجه ثابت ماندن دمایبدن را در پی خواهد داشت . عکس العمل های رفتاری به تنش

    حرارتی: 1- کاهشرفتارهای اجتماعی 2- کاهش حرکت وایستادن 3- کاهش مصرف دان

    وافزایش مصرف آب4- له له زدن 5- بالها افتاده و دور از بدن 6- پاشیدن آب بر روی تاج

    وغبغبعکس العمل های فیزیولوژیکی به تنش حرارتی : 1) تطابق به درجه حرارت محیطی

    بالا: قرلردادن جوجه در سن 5روزگی به مدت24ساعت دردرجه حرارت35-38درجه

    میزان تلفات رادرپرندگانی که در44روزگی به مدت 8ساعت تنش حرارتی دیده بودندراکاهش

    داده است . 2) تغیر در مصرف آب وغذا 3)تغیر در سرعت تنفس و PH خونافزایش گرما ، افزایش تعداد تنفس و له له زدنرا در پی خواهد داشت که ،افزایش دفع CO2 و کاهش بیکربنات پلاسما می شود در نتیجه افزایش PH ونهایتاً آلکالوزیس را در پی خواهد داشت .

    4) تغیر در غلظت یونهای پلاسماافزایش دما باعث افزایش غلظت یونهای سدیم وکلر و کاهش

    غلظت یونهای فسفروپتاسیم می شود . 5) افزایش برونده قلب وکاهش فشار خون جریان خون

    از طریقتاج وغبغب وساق پا بدلیل اتساع عروق جانبی افزایش پیدا می کند وجریان خونبه

    سمت احشاءدرحدود 44% کاهش پیدا می کند . (1984, Harison, bottje) نقش

    هورمونی درتنظیم درجه حرارت : تاثیرات گرما درتولید 1. کاهش اشتها 2. کاهشرشد 3.

    کاهش باروری 4. کاهش کیفیت لاشه 5. کاهش اندازه تخم مرغ 6. کاهشکیفیت پوسته تخم

    مرغ 7. افزایش حساسیت در برابر بیماریها 8. افزایشکانیبالبسم 9. افزایش ضریب تبدیل

    غذایی 10. افزایش تلفات اثراسترس گرماییبراحتیاجات غذایی : انرژی : احتیاجات انرژی

    جهت نگهداری تا رسیدن درجهحرارت به 27درجه کاهش و به دنبال آن تا رسیدن به 34

    درجه افزایش می یابد . افزایش چربی باعث افزایش مصرف ME وخوراک و کاهش تولید

    حرارت می شود . مقدارحرارت افزوده چربی از مقدار حرارت افزوده پرتئین ها وکربو

    هیدراتهاپائینتر است . پرتئین : تغیر درجه حرارت محیط طیور احتیاجات پرتئینی راتغیر

    نمیدهد . به حداقل رساندن سطوح پرتئین و بهبود تعادل اسید های آمینه (متیو نینو لیزین

    )حرارت افزوده را به حداقل می رساند . آب: مقدار مصرف آن جهتجبران دفع آب از

    طریق تنفس به شدت بالا می برد بهترین درجه حرارت آب مصرفی10-12درجه می باشد .

    در 30˚C کا هش مصرف آب را خواهیم داشت و 44˚C امتناعاز خوردن می شود

     

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    مطالب مرتبط :

        طرح توجیهی پرورش مرغ گوشتی 30000 قطعه ای

        استرس گرمایی در جوجه های گوشتی


    دانلود مطالب سایت pdf

    ---------------------------------------------------------------------


    موضوع: , ,

    برچسب ها : استرس گرمایی در جوجه های گوشتی , طیور , مرغداری , پروتئین , جوجه گوشتی , پرندگان , تعادل گرمایی , متابولیکی , سن گله , ph , اسید امینه , درجه حرارت ,



    ارسال نظر

    نظرات
    نام شما :
    آدرس وب سايت :
    پست الکترونيک :
    ايميل * (براي عموم نمايش داده نخواهد شد)
    پيام شما :
    شکلک ها :
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    :
    نظر خصوصي
    کد امنيتي :
    :

    | | | | | | | |