مراحل جوجه كشي

انواع دستگاههاي جوجه كشي
پرورش جوجه گوشتي
مرغداري و پرورش طيور
ستر و هچر
پرورش انواع پرندگان

مراحل جوجه كشي

نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 23:30

  • نظرات()
  •  

    انتخاب تخم مرغ مناسب:  

    برای تولید بیشتر و به دست آوردن جوجهء مرغوب تر باید تخم مرغ های جوجه کشی ، ویژگیهای مناسبی داشته باشد.

    • نطفه دار باشند.
    • ویژگی و شکل ظاهری مناسب داشته باشند.
    • دارای خاصیت جوجه در آوردن باشند.

    ویژگیهای ظاهری تخم مرغ جوجه کشی

    • وزن تخم مرغ

     در انتخاب تخم مرغ جوجه کشی باید خیلی دقت کنیم زیرا ممکن است تعداد زیادی از تخم مرغ ها ، جوجه تولید نکنند . یکسان بودن اندازه تخم مرغها خیلی مهم است. هنگام انتخاب باید ابتدا تمام تخم مرغ ها را وزن کنیم ، سپس انتخاب کنیم . مناسب ترین وزن تخم مرغ جوجه کشی ، ۵۱ تا ۶۱ گرم است.

    تخم مرغ های ریز ، جوجه های ریز و تخم مرغ های درشت ، جوجه های درشت به وجود می آورد.

     

    • پوسته تخم مرغ

    در انتخاب تخم مرغ جوجه کشی به پوسته تخم مرغ نیز باید دقت کنیم . تخم مرغ هایی که پوستهء نازک دارند ، زود می شکنند. همچنین عامل های بیماریزا به راحتی وارد آنها می شوند. به همین دلیل ، این تخم مرغ ها باید کنار گذاشته شوند.

    به طور کلی این تخم مرغ ها از نظر جوجه کشی ، مناسب نیستند:

    تخم مرغ های کثیف ، شکسته ، پوسته نازک ، پوسته زبر ، لکه دار ، دراز(کشیده) ، سورخ شده ، چروکیده ، تراکم کلسیم ، گرد( کروی) ، بزرگتر از اندازه ،  بدشکل و تخم مرغ های خیلی درشت و خیلی ریز .

    در پوستهء تخم مرغ ، بین ۶۰۰۰ تا ۱۸۰۰۰سوراخ ریز وجود دارد. بیشتر این سوراخ ها با لایه ای که به طور طبیعی روی پوسته وجود دارد ، پوشیده شده اند. این لایه ها ، در اثر شستشو از بین می روند و سوراخ های پوسته باز می شوند. در این حالت ، میکروب ها به راحتی وارد تخم مرغ می شوند.

    قسمت پهن تخم مرغ که اتاقک هوایی در آن قرار دارد باید پاکیزه باشد. زیرا محل ورود اکسیژن و هوا به داخل تخم مرغ است . اگر این قسمت ، کثیف و پوشیده از آلودگی باشد سوراخ های آن بسته شده باشند جوجه دهی چنین تخم مرغ هایی کم می شود. تعداد زیادی از جنین ها در این تخم مرغ ها از بین می روند.

     

    نگهداری تخم مرغ جوجه کشی

    برای نگهداری تخم مرغ های نطفه دار نباید از یخچال استفاده کرد. تخم مرغ ، دارای مادهء غذایی و رطوبت لازم است. اگر در وضع نا مناسب نگهداری شود، مادهء غذایی آن فاسد می شود و جنین از بین می رود. بهترین دما برای نگهداری تخم مرغ های جوجه کشی هم نباید از ۳ تا ۷ روز ، بیشتر شود.

     

     محاسن روش مصنوعی:

    1) نیازی به مرغ کرچ وجودندارد.
    2) هربارتعدادزیادی تخم رامی توان به جوجه تبدیل کرد.
    3) بهداشت ومقابله بابیماریهاآسانتراست. جنین برای رشد و نمو خودبه تمام عناصرغذایی نیازمنداست که آنها را ازتخم مرغ می گیرد و فقط اکسیژن است که ازهوا تامین میشود. تا روزچهارم جوجه کشی قندها منبع اصلی انرژی هستند. از روزپنجم تا نهم پروتئین به عنوان منبع انرژی می باشد. از روز نهم تاپایان دوره چربیها انرژی مورد نیاز را تامین می کنند
    .


    دوره جوجه کشی در ماکیان

    انواع ماکیان

    دوره جوجه کشی (روز)

          انواع ماکیان     

      دوره جوجه کشی (روز) 

    مرغهای بومی

    20 -19

    بوقلمون

    30 -28

    مرغهای نژاد متوسط

    21

    غاز

    31- 28

    مرغهای نژاد سنگین

    23-21

    اردک

    29- 27

    مرغهای نژاد سبک

    21- 20

    کبوتر

    18-16

     

      

    مراحل تکامل اعضای جنین

    مرحله

    رشد اعضای بدن

    روز اول

    تشکیل جنین ، ظهور لوله های اولیه ، ستون فقرات ، اغصاب ، سر و چشم

    روز دوم

    تشکیل قلب و گوش و شروع ضربان قلب

    روز سوم

    تشکیل بینی ، بالها و پاها

    روز چهارم

    تشکیل زبان

    روز پنجم

    تشکیل دستگاه تناسلی و تمایز جنسی

    روز ششم

    تشکیل و شکل گرفتن منقار و پنجه ها

    روز هفتم

    تشکیل پرها

    روز دهم

    تشکیل منقار

    روز سیزدهم

    شروع به رشد پنجه ها و فلسها

    روز چهاردهم

    قرار گرفتن جنین در موقعیت اصلی خود در داخل تخم مرغ (سر به طرف قسمت بزرگ تخم مرغ قرار         می گیرد)

    روز شانزدهم

    جذب کامل سفیده

    روز هفدهم

    کاهش مایع آمنیون

    روز نوزدهم

    ورود کیسه زرده به حفره بدنی

    روز بیستم

    جنین همه فضای تخم مرغ به جز کیسه هوا را پر می کند و سر زیر بال راست قرار می گیرد.در اثر انقباض ماهیچه گردن و زائده منقار بالا  پوسته سوراخ می شود.    

    روز بیست و یکم

    خروج جنین از تخم

     

     


    مراحل تکميل نطفه (اعضای جنین)


         

     

    -----------------------------------------------------------------------------------------

    مطالب مرتبط :

        نقش منافذ موجود در پوسته تخم مرغ

        زمان لازم برای تولید یک تخم مرغ


    ---------------------------------------------------------------------

     

    موضوع: جوجه کشی مصنوعی و طبیعی ,مراحل جوجه کشی ,

    برچسب ها : مراحل جوجه كشي , از تخم تا تبديل شدن به جوجه , مراحل به وجود امدن جوجه مرغ , تفاوت جوجه کشی مصنوعی و طبیعی , پرنده , جوجه ,



    ارسال نظر

    نظرات
    نام شما :
    آدرس وب سايت :
    پست الکترونيک :
    ايميل * (براي عموم نمايش داده نخواهد شد)
    پيام شما :
    شکلک ها :
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    :
    نظر خصوصي
    کد امنيتي :
    :

    | | | | | | | |