اصول نگهداری جوجه های گوشتی در هفته اول پرورش

انواع دستگاههاي جوجه كشي
پرورش جوجه گوشتي
مرغداري و پرورش طيور
ستر و هچر
پرورش انواع پرندگان

اصول نگهداری جوجه های گوشتی در هفته اول پرورش

نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 1:10

  • نظرات()
  • روز اول
    ورود جوجه ها به سالن بهتر است صبح زود باشد زیرا این امر باعث می شود تا در تمام مدت روز دان خوردن و آب نوشیدن را یاد گرفته و تحت نظارت و کنترل دقیق باشند.

    سرعت در تخلیه جوجه ها، جوجه ها را باید به سرعت تخلیه نمود از این رو بعد از برداشتن سرپوش کار تنها، جوجه ها را در نزدیک مادر مصنوعی خالی می نمایند (مواظب باشید صدمه ای به جوجه ها وارد نشود).

    دان خوری ها مسطح (سینی شکل) باید از غذایی با کیفیت خوب و آردی پر شوند.
    دان خوری ها و آب خوری ها در اطراف دستگاه مادر به فاصله کم چیده شوند.

    دمای زیر دستگاه مادر 32 درجه سانتی گراد و دمای سالن 25 درجه سانتی گراد باید باشد.

    زیر دستگاه مادر باید با گونی یا کاغذ فرش شود دور دستگاه مادر باید به فاصله 80 تا 100 سانتی متری با توری یا دیوار های محدود کننده محدود گردد.
    چنانچه مرغدار علاقه مند به قطع نوک جوجه ها باشد قبل از ریختن جوجه ها به زیر دستگاه مادر باید نوک آنها را قطع کرد.

    نور لامپ در تمام طول مدت شبانه روز وجود داشته تا جوجه ها دان خوری ها و آب خوری ها را پیدا کرده و با محیط جدید عادت کنند.

    عده ای از مرغ داران در بدو ورود به جای آب خالص، آب حاوی آنتی بیوتیک در اختیار جوجه ها قرار می دهند تا بدین وسیله اگر جوجه ها در حین انتقال دچار سرماخوردگی شده باشند یا اگر آثار ورم ناف در آنها مشاهده گردد معالجه شوند.
    رطوبت بستر 25 درصد بیشتر نباشد چون خطر شیوع بیماری کوکسیدیوز روده ایی را به دنبال دارد.
    تجویز آب قند به مقدار 5 الی 10 درصد در آب آشامیدنی در 4-3 روز اول پرورش باعث رشد سریع و کاهش قابل توجه تلفات می شوذ.
    توصیه اکید شده که در 3 ساعت اول آب در دسترس جوجه ها قرار داده شود.
    برای جلوگیری از چسبندگی مقعد می توان مقداری ذرت (5 کیلوگرم برای هزار جوجه) روی خوراک جوجه ها بلغور کرده و در اختیار آنها قرار داد.
    انجام واکسیناسیون های لازم، برخی از واکسنها در یک روزگی مورد مصرف قرار می گیرند که در هنگام واکسیناسیون رعایت نکات ذیل الزامی است.
    1- 2تا 3 ساعت قبل از واکسیناسیون باید آب از جلو جوجه ها برداشته شود تا جوجه ها تشنه شوند.
    2- آب کافی به اندازه جوجه هایی که باید واکسیناسیون شوند، آماده شود.
    3- از حل شدن واکسن به طور کامل در آب اطمینان حاصل شود.
    4- واکسن ها در محل تاریک و در حرارت حدود 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود.
    5- هر شیشه واکسن، بلافاصله پس از باز کردن مصرف گردد.
    6- واکسیناسیون باید در مورد جوجه های کاملاً سالم انجام شود.
    7
    -بعد از هر واکسیناسیون باید دست ها را شسته و باقی مانده واکسن را سوزانید.
    8- واکسن آماده شده بلافاصله در اختیار جوجه ها قرار داده شود.

    9-
    در تابستان برای جلوگیری از گرم شدن آب و خطر فاسد شدن واکسن، می توان از یخ استفاده کرد.
    10- آب مصرفی جهت واکسیناسیون باید فاقد کلر و مزه یا بوی قوطی فلزی باشد. برای این منظور می توان از آب مقطر استفاده کرد.
    11- در واکسن های حاوی ویروس از شیر بدون چربی استفاده می شود.

    روز دوم و سوم

    شرایط نگهداری همان روز اول بوده و کلیه جوجه های تلف شده را از زیر دستگاه مادر خارج کرد. همچنین جوجه های ضعیف و فلج و دارای ورم ناف و مقعد چسبیده را هر چه زودتر شناسایی کرده و آنها را از بین برد.
    شرایط روزهای چهارم و پنجم همانند روزهای اول می باشد.
    روز ششم
    آب خوری ها و دان خوری های موقت را به مرور جمع آوری کرده و به جای دان خوری های استوانه ای یا ناودانی قرار داد پارچه یا کاغذ زیر دستگاه مادر نیز باید جمع آوری شده و از جایگزینی یکباره آبخوری ها و دان خوری ها باید پرهیز شود تا جوجه ها بتوانند به تدریج با وسایل جدید عادت کنند.
    روز هفتم
    آبخوری ها و داناستاندارد استفاده شو خوری های موقت به کلی جمع آوری شوند و به جای آنها از وسایل دائمی د.
    وزن کشی به عمل آید و افزایش وزن روزانه را ثبت نمود.

    موضوع: ,

    برچسب ها : جوجه های گوشتی , هفته اول پرورش , مرغ داران , شیوع بیماری , واکسیناسیون ,



    ارسال نظر

    نظرات
    نام شما :
    آدرس وب سايت :
    پست الکترونيک :
    ايميل * (براي عموم نمايش داده نخواهد شد)
    پيام شما :
    شکلک ها :
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    :
    نظر خصوصي
    کد امنيتي :
    :

    | | | | | | | |