بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی

انواع دستگاههاي جوجه كشي
پرورش جوجه گوشتي
مرغداري و پرورش طيور
ستر و هچر
پرورش انواع پرندگان

بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی

نويسنده: نفیس مهر | ساعت: 0:15

  • نظرات()
  • بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی                              دانلود مطالب سایت pdf    

     

     

    در این مقاله ارائه علل احتمال و اقدامات تصحیحی مناسب در ارتباط با بسیاری از نشانه‌ و علائمی است که با کاهش قابلیت جوجه درآوری مشاهده می‌گردد.

     

    بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی
     

    ۱)تخم‌مرغ‌ها در نوربینی شفاف می‌باشند درون تخم‌مرغ‌های شکسته نقطه سفیدرنگ بدون خون و غیر بارور مشاهده می‌گردد.

    علل:

    ۱-خروس غیر بالغ

    ۲-خروس با اسپرم غیر طبیعی

    ۳-کم بودن تعداد خروس‌ها

    ۴-شرایط بد آب و هوائی

    ۵-گله پیر

    ۶-بیماری گله مرغ مادر مربوطه

    ۷-کمبودهای تغذیه

    ۸-مشکلات حرکتی خروس‌های نژاد سنگین

    ۹-استفاده از داروها و مواد شیمیایی خاص

    ۱۰-انگل‌ها

    ۱۱-بستر ناکافی

    ۱۲-نور ناکافی

    ۱۳- کاهش دفعات جفتگیری

    که عموماً در بسیاری از حالات ذکر شده مشاهده می‌گردد.


    ۲- تخم‌مرغ‌ها در نوربینی شفاف درون تخم‌مرغ‌های شکسته شده دیسک رشد یافته و بلاستودرم جنین بدون خون و بارور مشاهده می‌گردد.

    علل:

    ۱-انبارکردن طولانی تخم مرغ‌ها

    ۲-شرایط نامناسب حرارت و رطوبت مکان نگهداری

    ۳-دود دادن نامناسب

    ۴-شوک‌های حرارتی و آسیب دیدن تخم‌مرغ‌ها در رابطه با این شوک‌ها در حمل و نقل.

    ۵-مهار تنفس تخم‌مرغ‌ها

    ۶-دمای بالا در اوایل انکوباسیون

    ۷-گله‌های خیلی جوان – خیلی پیر

    ۸-بیماری‌های گله مرغ مادر

    ۹-داروها

    ۱۰-جمع‌اوری نامرتب تخم‌مرغ


    ۳- تخم‌مرغ در نوربینی شفاف درون تخم‌مرغ‌های شکسته شده حلقه خونی یا جنین کوچک که قبل از سه روزگی مرده‌اند نشان می‌دهد:

    علل:

    ۱-انبار کردن تخم‌مرغ به مدت طولانی تحت شرایط دمای نامناسب

    ۲-دود دادن نامناسب یا انجام آن در بین ساعت ۹۶-۱۲ انکوباسیون

    ۳-دمای بالا در مراحل اولیه انکوباسیون

    ۴-دمای پایین در مراحل اولیه انکوباسیون

    ۵-صدمه دیدن تخم‌مرغ‌ها در حمل و نقل

    ۶-بیماری‌های گله مادر

    ۷-گله پیر

    ۸-اتفاقات در رشد و نمو جنینی

    ۹-کمبودهای شدید تغذیه‌ای مثل بیوتین – ویتامین A – ویتامین E

    10-داروها

    ۱۱-آلودگی

    ۱۲-رشد و نمو ناکافی


    ۴- مشاهده جنین مرده در روز ۶-۳ روزگی در انکوباسیون

    علل:

    ۱-موارد ذکر شده در شماره ۳

    ۲-کمبود تهویه – افزایش co2

    3-چرخش نامناسب بیشتر از یک یا کمتر از شش ساعت.


    ۵- مشاهده جنین مرده در ۱۷-۷ روزگی در انکوباسیون

    جنین‌ها دارای منقار – ناخن پر می‌باشند.

    علل:

    ۱-دما – رطوبت – تهویه و چرخش نامناسب

    ۲-آلودگی

    ۳-کمبودهای تغذیه‌های مثل بیوتین – ریبوفلاوین – پیردوکیسن و …

    ۴- ژن‌های کشنده


    ۶- مشاهده جنین مرده در ۱۸ روزگی در انکوباسیون

    علل:

    ۱-دما – رطوبت – چرخش و تهویه نامناسب در ستروهچر.

    ۲-آلودگی به ویژه ناشی از کپک‌ها و قارچ‌ها.

    ۳-دود دادن خیلی شدید یا خیلی طولانی.

    ۴-خنک شدن بیش از اندازه تخم‌مرغ‌ها در حمل و نقل و یا طولانی شدن زمان حمل و نقل

    ۵-شکستن پوسته‌ها قبل از ست کردن – زمان انکوباسیون – زمان ترانسفر.

    ۶-کمبودهای تغذیه‌ای.

    ۷-موقعیت قرارگیری نامناسب جنین.

    ۸-اتفاقات رشد و نمو جنین (نارسائی در تبدیل تنفس از کیسه زرده به تنفس ریوی و گردش خون جنینی)

    ۹-توارث – ژن‌های کشنده و ناهنجاری‌های کروموزومی.

    ۱۰-دوقلوئی (دوز رده)

    ۱۱-هچر به مدت زیادی بازمانده باشد.

    ۱۲-کیفیت پایین پوسته‌ها.

    ۱۳-بیماری‌های گله‌ها در.

    بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی

    عیب‌یابی – مشکلات اختصاصی

    مشکلات اختصاصی

    الف) نشانه: تخم مرغ‌های نوک نزده: شامل جنین کامل – کیسه زرده بزرگ

    علل:

    ۱- چرخش ناکافی

    ۲- رطوبت خیلی بالا در ستر.

    ۳- دمای خیلی پایین در ستر.

    ۴- دمای خیلی بالا در هچر.

    ۵- سرد شدن تخم مرغ‌ها در زمان ترانسفر.

    ۶- تهویه ناکافی.

    ۷- بیماری‌های گله مادر.

    ۸- انبار کردن طولانی تخم‌مرغ‌ها

    ۹- کمبودهای تغذیه‌ای.

     

    ب) تخم‌مرغ‌ها نوک زده جنین کامل داخل پوسته مرده است.

    علل:

    ۱)رطوبت و دمای پایین و مدت طولاین در هچر.

    ۲)رطوبت پایین در زمان هچ

    ۳)دمای بالا در زمان هچ .

    ۴)تهویه ضعیف

    ۵)چرخش ناکافی در ۱۲ روز اول

    ۶)صدمه دیدن در حین انتقال

    ۷)نگهداری طولانی


    ج) تخم‌مرغ‌ها به صورت ناقص نوک زده جنین مرده یا زنده

    علل:

    ۱-موارد فوق در بند ب

    ۲-دود دادن بیش از حد در زمان هچ

    ۳-چیدن تخم‌ها به صورت وارونه


    د) هچ زودتر از موعد – جوجه‌های لاغر و پر سر و صدا.

    علل:

    ۱)تخم‌مرغ‌های کوچک

    ۲)تفاوت بین نژادها

    ۳)دمای بالای ستر.

    ۴)رطوبت پایین ستر.


    و) خروج دیر هنگام جوجه.

    علل:

    ۱)تخم‌مرغ‌های بزرگ

    ۲)گله‌های مادر پیر

    ۳)نگهداری طولانی مدت تخم‌مرغ‌ها

    ۴)دمای پایین ستر

    ۵)رطوبت بسیار بالای ستر

    ۶)جنین ضعیف


    ه) هچ کند و طولانی

    علل:

    ۱)چیدن همزمان تخم‌مرغ‌های کهنه و نو موجود در انبار.

    ۲)چیدن تخم‌مرغ‌های گله‌های جوان و پیر به صورت مخلوط.

    ۳)مخلوط کردن تخم‌مرغ‌های ریز و درشت.

    ۴)حمل و نقل نادرست تخم‌مرغ‌ها.

    ۵)وجود نقاط سرد و گرم در ماشین‌ها.

    ۶)دمای خیلی بالا و خیلی پایین ستر و هچر.

    ۷)سیستم تهویه ناکافی سالن.


    ی) جوجه‌های چسبیده و آغشته به سفیده

    علل:

    ۱)دمای پایین‌ ستر.

    ۲)رطوبت بالای ستر.

    ۳)چرخش نادرست.

    ۴)تخم‌مرغ کهنه.

    ۵)تخم‌مرغ بسیار بزرگ.


    و) قطعات پوسته چسبیده به پرها

    علل:

    ۱-رطوبت بسیار پایین در انبار تخم مرغ – ستر و هچر.

    ۲-چرخش نادرست

    ۳-تخم‌مرغ‌های ترک دار و با کیفیت پایین پوسته.


    ر) هچ نابالغ – ناف باز و خونی

    علت:

    ۱- بالا بودن زیاد دما در ستر و هچر


    ز) جوجه‌های کوچک

    علل:

    ۱-تخم‌مرغ‌های کوچک

    ۲-رطوبت پایین در انبار نگهداری تخم‌مرغ‌ها.

    ۳-ارتفاع بالاتر از ۱۵۰۰ متر.


    ک) ناف بسته نشده – پرهای ریز و خشک

    علل:

    ۱-نوسانات شدید دما در ستر.

    ۲-دمای پایین در هچر

    ۳-رطوبت بسیار بالا در هچر یا عدم پایین آمدن رطوبت در پایان دوره هچ.

    ۴-تغذیه ناکافی گله‌مادری.


    گ) ناف بسته نشده – مرطوب و بد بو – جوجه شل- بزرگ با بدن نرم

    علل:

    ۱-التهاب ناف – آلودگی ناف توسط سینی های کثیف – ماشین‌ها یا هچرهای غیر بهداشتی و گازدادن ناکافی تخم‌مرغ.

    ۲-دمای پایین‌ ستر.

    ۳-رطوبت بالای ستر و هچر

    ۴-تهویه ناکافی


    ناهنجاری‌ها

    علل:

    ۱-تکان دادن شدید تخم‌مرغ‌ها در حمل – حمل به صورت وارونه.

    ۲-انبارکردن ناصحیح تخم‌مرغ‌ها.

    ۳-کمبودهای تغذیه‌ای.

    ۴-چرخش ناکافی.

    ۵-چیدن ناصحیح تخم‌مرغ‌ها به صورت وارونه.

    ۶-بیماری‌های گله مادر.

    ۷-تهویه ناکافی.


    پنجه‌های کج – پاهای فاصله‌دار

    علل:

    ۱-دمای بالا و پایین ستر.

    ۲-تغذیه ناکافی.

    ۳-سینی‌های با کف صیقلی در هچری.


    بدن لاغر و اندام کوتاه

    علل:

    ۱-کمبودهای تغذیه‌ای به خصوص ریبوفلاوین.

    ۲-مایکوتوکسین‌ها

    ۳-دمای بالا ستر در طول روزهای ۱۲-۱


    چشم‌های بسته – چسبیدگی پلک به چشم‌ها

    علل:

    ۱-دمای بالاتر هچر.

    ۲-رطوبت پایین در هچر.

    ۳-جمع‌اوری ناکافی پرزها در هچری.

    ۴-ماندن جوجه‌ها به مدت طولانی در هچر.

    ۵-جابجایی شدید هوا در هچر.


    انفجاری‌ها

    علل:

    ۱-تخم‌مرغ‌های کثیف – تله تخم‌گذاری کثیف.

    ۲-تخم مرغ‌های بستر.

    ۳-گرد و غبار از اشیانه مادر – کولر – حمل و نقل.

    ۴-تجمع آب روی تخم مرغ‌ها (تعریق)

    ۵-پاشیدن – نم زدن یا اسپری کردن آب روی تخم مرغ‌ها

    ۶-آلودگی ناشی از تخم‌مرغ‌های انفجاری قبلی.

    ۷-آلودگی ناشی از حمل و نقل توسط دست‌های کثیف و وسایل آلوده.

    ۸-سینی‌های آلوده ستر.


    جنین کوتوله – رشد ناکافی در جوجه‌ها

    علل:

    ۱-آلودگی تخم‌مرغ.

    ۲-آلودگی هچری به خصوص در حین هچ.

    ۳-کمبودهای تغذیه‌های

    ۴-بیماری‌های گله مادر.

    ۵-توارث.


    جوجه‌های فاقد چشم

    علل:

    ۱-دمای بالای ستر در روزهای ۱ تا ۶٫

    ۲-اکسیژن پایین ستر در روزهای ۱ تا ۶٫


    مغز بیرون زده

    علل:

    ۱-دمای بالای ستر در روزهای ۳ تا ۱٫

    ۲-اکسیژن پایین ستر در روزهای ۳ تا ۱٫


    زانوی قرمز در جوجه‌های هچ شده یا جوجه‌های نوک زده

    علل:

    ۱-فشار طولانی روی پوسته در حین نوک زدن یا هچ شدن.

    ۲-وجود پوسته‌های ضخیم.

    ۳-رطوبت بالای ستر، دمای پایین ستر.

    ۴-کمبودهای ویتامین.


    نوک کوتاه – عدم وجود نوک – ناهنجاری‌های صورت

    علل:

    ۱-دمای بالای ستر در روزهای ۱ تا ۵

    ۲-توارث

    ۳-کمبودهای تغذیه‌ای به خصوص نیاسین


    بیرون زدگی احشاء

    علل:

    ۱-دمای بسیار بالا در ستر.

    ۲-توارث.


    خونریزی

    علل:

    ۱-پوست قرمز – دمای بالای ستر و هچر.

    ۲-خونریزی در کیسه جنینی – حمل و نقل شدید و خشن.

    ۳-کمبودهای تغذیه‌ای.


    سرهای باد کرده و پشت گردن ورم کرده

    علت:

    ۱-کمبودهای ویتامین – ویتامین E یا گروه B.

              دانلود مطالب سایت pdf    

     

    موضوع: <-PostCategory->

    برچسب ها : بررسی معایب در یک دوره ی جوجه کشی , تخم‌مرغ‌های شکسته نقطه سفیدرنگ , گله پیر , خروس‌های نژاد سنگین , شوک‌های حرارتی و آسیب دیدن تخم‌مرغ‌ ,



    ارسال نظر

    نظرات
    نام شما :
    آدرس وب سايت :
    پست الکترونيک :
    ايميل * (براي عموم نمايش داده نخواهد شد)
    پيام شما :
    شکلک ها :
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    :
    نظر خصوصي
    کد امنيتي :
    :
    نام ارسال کننده : تور تایلند ویژه نوروز
    ممنون از مطالب خوبتون
    پاسخ : سلام
    سپاسگزارم
    16 اسفند 1394 | 14:53
    نام ارسال کننده : مصطفی-لیوسی
    با تشکر فراوان از مطالب اموزنده وپر محتوا ممنون
    پاسخ : سلام ممنونم از توجه شما
    18 مهر 1394 | 1:09

    | | | | | | | |